Saturday 17 October 2015

Banana cupcakes with cocoa crumble.

Hi healthy eaters!
It's been a while since we posted something a little bit more sweet and  known as snack. So we decided to fix it and here it is, Banana Cupcakes. 

Minęło już trochę czasu odkąd opublikowałyśmy jakąś przekąskę zawierającś więcej słodkości. Dlatego też postanowiłyśmy to nieco zmienić, i pokazać Wam Banana Cupcakes. 















There's no denying that autumn is already with us, which means that it's getting colder, darker and rainy. Obviously, there are pros and cons of this season, because you can finally put some jumper on and have some tea while reading an interesting book, but there's not always rainbows and butterflies. Autumn also may bring us down and make us feel more lazy than ever before. We don't know about you, but we can relate to it pretty much. As it gets colder, we don't feel like going out anywhere, simply because it's super freezing outside, and also rainy. This season is more likely to be the one when you read a lot, drink hectolitres of tea and listen to some relaxing music. Basically, it's all up to you, how you're gonna remember this autumn, whatever you're about to do, make it as awesome as you wish. That is why, cupcakes came back with extremely delicious filling and taste. If you don't try them, then TRUST US, you miss sooo much. Enjoy!

Oczywistym jest fakt, że jesień już jest z nami, co oznacza coraz chłodniejszą pogodę, szybciej zachodzące słońce oraz deszczowe dni. Z pewnością, jest wiele plusów i minusów tego sezonu, ponieważ można w końcu ubrać ulubiony sweter, zaparzyć herbatkę i przeczytać interesującą książkę, jednak nie zawsze jest tak kolorowo. Jesień często sprawia, że odczuwamy spadek formy i wahania nastroju, odczuwamy tzw. 'lenia', jakiego nigdy wcześniej nie znaliśmy. Nie wiemy, jak to się odbywa u was, jednak my potrafimy się do tego odnieść. Z momentem, gdy robi się chłodniej, nie mamy ochoty, by gdziekolwiek wyjść, tylko dlatego, że jest niezwykle zimno na zewnątrz i pada. Ten sezon jest bardziej otwarty na to, aby poczytać dobra książkę, wypić hektolitry herbaty, a także posłuchać relaksującej muzyki. W każdym razie, cokolwiek postanowisz zrobić tej jesieni, spraw, aby była niezapomniana. Dlatego też, babeczki wracają z nieziemsko dobrym wnętrzem i smakiem. Jeśli sami nie spróbujecie, to ZAUFAJCIE NAM, dużo Was ominie. Smacznego! 



Ingredients
1 cup wholemeal flour
1/2 cup wheat flour (can replace with more healthy)
1/2 cup oats
4 tbsp milk
1/3 cup oil
2 eggs
1 banana
1/3 cup raisins
1/2 tsp cinnamon
2 tsp baking powder
pinch of salt

Crumble:
1 big tbsp butter
1 tsp cocoa
1 tbsp oats
1-2 tbsp wholemeal flour
1 tbsp muscovado sugar (optional)

Instructions
Flour, oats, salt, baking powder and cinnamon add to a bowl and combine. Eggs, milk and mashed banana combine with use of hand mixer. Combine two mixtures. If too dry, add more milk. Place raisins in a small bowl and cover with hot water (it will wash down sugar a little bit). In the meantime prepare crumble: combine all ingredients using hands. When soaked (after about 5 minutes) chop them into smaller pieces and add to mixture. Combine and place in form for baking cupcakes, sprinkle with crumble.
Bake in 180C/350F for 30 minutes.

~Polish version
Składniki
1 szklanka mąki żytniej razowej
1/2 szklanki mąki pszennej (można zastąpić zdrowszą)
1/2 szklanki płatków owsianych
4 łyżki mleka
1/3 szklanki oleju
2 jajka
1 banan
1/2 szklanki rodzynek
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Kruszonka:
1 duża łyżka masła
1 łyżeczka kakao
1 łyżka płatków owsianych
1-2 łyżki mąki żytniej razowej
1 łyżka cukru muscovado (opcjonalnie)

Metoda
Do miski wsyp mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Połącz dokładnie składniki. W innej misce zmiksuj jajka, mleko i rozgniecione widelcem banany. Połącz zawartość obu misek. Jeśli masa będzie za sucha, dodaj więcej mleka. Do mniejszej miseczki wsyp rodzynki i zalej gorącą wodą (spłucze ona nadmiar cukru). W międzyczasie przygotuj kruszonkę: połącz palcami wszystkie składniki. Gdy nasiąkną (po ok. 5 minutach) posiekaj na drobniejsze kawałki i dołóż do ciasta. Wymieszaj i przełóż do papilotek/formy do pieczenia babeczek i posyp kruszonką. Piecz w 180C przez 30 minut.



No comments:

Post a Comment