Monday 30 November 2015

Vegan plate: millet with veggies.

Hi healthy eaters!
After a long break, we are back with brand new recipe for you to follow and enjoy the wide spectrum of tastes included. Colourful and nutritious mixture of goods that you cannot miss!

Po dość długiej przerwie, wracamy z powrotem z nowiuteńkim przepisem specjalnie dla Was, abyście skorzystali i nacieszyli się jego ogromną ilością smaków. Kolorowa i bogata w minerały oraz inne składniki odżywcze, których nie może Ci zabraknąć!












 



Have you ever wondered how time flies? How incredibly fast it passes making us older, more experienced in many aspects, but also leaving us wanting more and more. Days pass by days, months pass by months, we get wiser and with every single day we lust for more opportunities, more chances and more time to be able to do things, we love and enjoy the most. Basically, the message between the lines of this post is that we should enjoy the time we have and the moments we are capable of living in. Appreciate what you have and value people around you, because it will certainly bring you joy and happiness. And to spoil you a little bit, we've prepared a slightly different version of millet than usually. More veggies and surprises!

Czy zastanawialiście się kiedykolwiek nad tym, jak szybko upływa czas? Jak niezwykle szybko mija, sprawiając, iż stajemy się starsi, bardziej doświadczeni, a także pobudza w nas pragnienie chcenia więcej i więcej. Dni mijają za dniami, miesiące mijają za miesiącami, stajemy się mądrzejsi i z każdym dniem, pożądamy więcej możliwości, więcej szans i więcej czasu, aby być w stanie robic rzeczy, które kochamy i sprawiają nam największą przyjemność. W zasadzie, wiadomość, jaką chciałybyśmy pozostawić między wierszami tego postu brzmi, iż powinniśmy cieszyć się czasem, który mamy oraz wspaniałymi momentami, którymi jesteśmy obdarowani. Doceniajcie to, co macie oraz ludzi, którzy są przy Was, gdyż to z pewnością przyniesie Wam radość i szczęście. A teraz, aby Wam nieco rozpieścić, przygotowałyśmy troszkę inną wersje Millet, niż zazwyczaj. Wiecej warzyw i niespodzianek!

WG.


Serves 1
Ingredients
1 cup cooked millet
1 medium beetroot, cooked and grated
6cm courgette piece
2 radishes
2 sun-dried tomatoes
1/2 tsp coconut oil
chieves, basil

Method
On a small pan pre-heat coconut oil and add courgette, radishes and sun-dried tomatoes chopped into bars. Fry until tender. In the meantime combine cooked millet with grated beetroot. Combine with vegetables and sprinkle with chopped chieves and basil.


~Polish version
Dla 1 osoby
Składniki
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 średni burak, ugotowany i starty
6cm kawałek cukinii
2 rzodkiewki
2 pomidory suszone
1/2 łyżeczki oleju kokosowego
szczypiorek, bazylia


Przygotowanie
Rozgrzej olej kokosowy na patelni. Dodaj cukinię, rzodkiewki i suszone pomidory posiekane w słupki. W międzyczasie wymieszaj ugotowaną kaszę jaglaną ze startymi burakami. Gdy warzywa będą miękkie połącz z kaszą. Posyp posiekanym szczypiorkiem i bazylią.

No comments:

Post a Comment