Sunday 17 July 2016

Broad bean hummus

Hi healthy eaters!
We always say that we are out of time to do something. Not enough time to meet with closest people, not enough time to take care of ourselves, not enough time to go somewhere, even though you know pretty well that it is your dream. We often do not even have time to fully embrace what mother nature gives us. Seasonality. The World is in constant movement, as well as we are. Don't let the time swallow you up and act. If it seems to you more like an overwhelming New Year's resolution, start with the basics - prepare food. Read below to understand essence of passing time and changes around us in every aspect of life, even these which sounds like a cliche.

Zawsze mówimy że brak nam na cokolwiek czasu. Niewystarczająco żeby spotkać się z najbliższymi, niewystarczająco żeby zadbać o siebie samych, niewystarczająco by wyruszyć w podróż, chociaż doskonale wiesz że to Twoje marzenie. Często nie do końca wykorzystujemy to, co dane nam od matki natury. Sezonowość. Świat jest w nieustającym ruchu, tak samo jak my. Nie daj się wchłonąć przez czas i działaj. Jeśli to brzmi dla Ciebie bardziej jak przytłaczające postanowienie noworoczne, zacznij od podstaw - przygotuj jedzenie. Przeczytaj poniższy teskt żeby lepiej zrozumieć istotę upływu czasu i zmian zachodzących wokół nas w każdym aspekcie naszego życia, nawet tym brzmiącym jak banał



























This post started really seriously and it is going to end up on dealing with broad bean spread. We know that it seems quite ridiculously but even this simple example finely describes our strange method of functioning. When it is summer, we crave for autumn. In winter we cannot wait to spot the first green buds. How often are we satisfied with what we have now, in the present, right in this moment? Searching for more is a good habit but we shouldn't forget that in order to feel joy we need to stop for a little while and enjoy little things in life. And here we are getting back to our good old friend, broad bean. Two months per every twelve to try it. Now season for broad bean is being on the home stretch and that is why we noticed it. Enjoy! Make broad bean hummus as fast as you can, because next step will be more challenging. Next step is acting and following your dreams, our dar healthy eaters.

Ten post zaczął się na prawdę poważnie, a zamierza skończyć się na rozważaniach o hummusie z bobu. Wiemy, że to brzmi lekko niedorzecznie ale nawet prosty przykład doskonale opisuje nasze specyficzne metody funkcjonowania. Gdy jest lato, marzymy o jesieni. Zimą nie możemy się doczekć aby dostrzec pierwsze zielone pączki. Jak często jesteśmy usatysfakcjonowani tym, co mamy teraz, właśnie w tym momencie? Pragnienie większej ilości doznań jest dobrym nawykiem, ale nie powinniśmy zamopinać, że aby być szczęśliwym musimy na chwilę się zatrzymać i zacząć cieszyć się w życiu małymi rzeczami. I tu właśnie wracamy do naszego starego, dobrego przyjaciela, bobu. Dwa miesiące na każde dwanaście, żeby go próbować. Teraz sezon na bób zbliża się ku końcowi i właśnie dlatego to dostrzegłyśmy. Korzystaj! Zrób hummus z bobu tak szybko jak możesz, ponieważ kolejny krok będzie większym wyzwaniem. Kolejny krok to działanie i podąrzanie za marzeniami, nasi drodzy healthy eaters.

Ingredients
1,5 cups of peeled broad bean
3 tbsp olive oil
3 tbsp water
1 garlic clove
seasoning: salt, pepper, smoked pepper, olive oil, mixed herbs

Method
Place everything in a bowl and with the use of hand blender or normal one combine everything until creamy. Serve with good quality olive oil, sprinkled with mixed herbs and toast.

~Polish version
Składniki
1,5 szklanki obranego bobu
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
1 ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz, wędzona papryka, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie

Metoda
Umieść wszystkie składniki w wysokim naczyniu i zblenduj na gładką masę. Podawaj z oliwą dobrej jakości, posypane przyprawami z tostami.

No comments:

Post a Comment