It's been awhile since we last posted a recipe for you, but there are so many things going on right now, that we deeply believe you can apprehend it.
Minęło już trochę czasu od momentu, kiedy ostatnio opublikowałyśmy post, jednak tyle rzeczy dzieje się teraz, że głęboko wierzymy, iż nam rozumiecie.
To recompense our absence, we would love to present a super easy recipe for the best part of a day, which is breakfast. I don't know about you guys, but there are some of those moments when you're a bit upset or you don't feel like doing anything, and just want to stay in your bed for the rest of a day. And I've been thinking of late about time and how fast it passes, and what makes me sad is that, it flies as hell. When it comes to time, it must be said that it's the only thing we cannot freeze or stop, so we shouldn't waste it at all. We are not capable of moving back in time, which means that there's nothing we can do about the past. What we can do, however, is living our life the way we wish, living it to the fullest and doing things we enjoy the most. I know it may sound impossible or excessive for some of you, as we all have duties to fulfil and chores to do that we may not find fascinating, but life is about something more. There is this rule, I've been trying to adhere to, which goes like 'it's better to regret things we've done, than regret the things we weren't brave enough to do'. Every single time when I recall this statement, I feel like we should follow our heart and do what it tells us, whether it's about love, friendship, work, nature, or any other aspect of life, simply the fact that you've made an effort to do something more and at least you were courageous enough to try, means a lot. So next time, maybe next morning or three weeks ahead in the morning during your breakfast, you will take a moment and rethink what you really love and what the things are that you wish to do.
Aby zrekompemnsować Wam naszą nieobecność, chciałybyśmy pokazać Wam super prosty przepis na najlepszą cześć Waszego dnia, czyli śniadanie. Nie wiem jak wy, ale zdarzają się takie chwile, kiedy jesteśmy przygnębieni i nie mamy ochoty na nic, jedyne czego chcemy to pozostać w łóżku przez resztę dnia. Właśnie to sprawiło, że ostatnio zastanawiałam się nad upływem czasu i nad tym, jak szybko upływa. Jeśli chodzi o czas, to należy powiedzieć, że to jest jedyna 'rzecz', której nie można zamrozić, czy zatrzymać, dlatego tez nie powinniśmy tracić go. Nie jesteśmy w stanie cofnąć czas, co oznacza, że nie możemy zrobić nic, co jest związane z przeszłością. Jednakże, co możemy zrobić to żyć własnym życiem tak, jak pragniemy, żyć w pełni i z całych sił oraz robić rzeczy, która sprawiają nam największą przyjemność. Wiem, że może dla niektórych z Wam wydać się to niemożliwe lub wyolbrzymione, ze względu na to, iż każdy z nasz na obowiązki oraz prace domowe, które musi wykonać niezależnie od tego, czy są fascynujące, czy też nie, ale życie jest czymś więcej. Jest taka reguła, którą próbuję zaimplikować, która mówi 'lepiej żałować czegoś, co się zrobiło, niż żałować, iż nie byliśmy wystarczająco odważni, by coś zrobić'. Za każdym razem, kiedy przypominam sobie to powiedzenie, umacniam się w twierdzeniu, iż powinniśmy iść za głosem serca i robić to, co nam mówi, niezależnie od tego, czy wiąże się z miłością, przyjaźnią, pracą, naturą, bądź innymi aspektami życia, po prostu fakt, że włożyliśmy trochę wysiłku, by coś zrobić oraz to, iż przynajmniej byliśmy na tyle odważni, by przynajmniej spróbować, oznacza wiele. Zatem następnym razem, może jutro, może za trzy tygodnie, rano, podczas śniadania, poświęć chwilkę czasu, by uświadomić sobie, co tak naprawdę kochasz i czego pragniesz.
Wholesome girls.
For 1 serving
Ingredients
1 croissant
1 egg
2 sun-dried tomatoes
small handful rocket
small handful radish germ
1 tbsp cream cheese
2 tomato slices
Optional for non-vegetarian: slice of parma ham
Method
Slice croissant into half, on one of them spread cream cheese, add rocket, radishes, chopped dried tomatoes, fresh tomato and prepare sunny-side up eggs. Our method is to pre-heat pan before. Then, egg is going to have crispy bottom. When ready, add on top and cover with second slice of croissant. Bon appetit!
~Polish version
Na jedną porcję
1 croissant
1 jajko
2 pomidory suszone
mała garść rukoli
mała garść kiełków rzodkiewki
1 łyżka kremowego serka białego
2 plastry pomidora
opcjonalnie: plastry szynki parmeńskiej
Metoda
Przekrój croissanta wzdłuż, jedną część posmaruj białym serkiem. Ułóż na niej rukolę, kiełki, pokrojone suszone pomidory oraz te świeże i przygotuj jajko sadzone. Naszą metodą jest dobrze rozgrzana patelnia, wtedy jajko będzie miało chrupiący spód. Gdy będzie gotowe ułóż na kanapce i przykryj drugą częścią croissanta. Bon appetit!
No comments:
Post a Comment