Hi healthy eaters!
The history behind this recipe is very simple - love for kitchen experiments. Although the combination of banana and dates is far from extremely revealing it is the "let's do something different" one. And we have to admit that this spread + coconut semolina is soo good...
Historia tego przepisu jest niesłychanie prosta - zamiłowanie do eksperymentowania w kuchni. Chociaż połączenie daktyli i bananów jest dosyć dalekie wielce odkrywczemu, to jest przepis z serii "zróbmy coś innego". I musimy przyznać że ten krem daktylowy + kokosowa manna są bardzo dobre...
The history behind this recipe is very simple - love for kitchen experiments. Although the combination of banana and dates is far from extremely revealing it is the "let's do something different" one. And we have to admit that this spread + coconut semolina is soo good...
Historia tego przepisu jest niesłychanie prosta - zamiłowanie do eksperymentowania w kuchni. Chociaż połączenie daktyli i bananów jest dosyć dalekie wielce odkrywczemu, to jest przepis z serii "zróbmy coś innego". I musimy przyznać że ten krem daktylowy + kokosowa manna są bardzo dobre...
What is even more fantastic (what a modesty!) is the fact, that this spread is the all-purpose one. You can spill it over your porridge, spread on your toast or cover every cake with a date glace. This is not the end of the good news, the best is the composition. Totally healthy, no sugar, no dairy products and still extremely sweet (maybe even too much). Since this recipe is very simple one we will not associate it with a special story or monologue. Just enjoy the simplicity while having your breakfast enriched with date spread, a cup of coffee and the longest and most tasty morning in your life.
Co jest jeszcze bardziej fantastyczne (cóż za skromność!) to fakt, że opisywany krem jest wielofunkcyjny. Możesz polać nim swoją owsiankę, rozsmarować na toście albo pokryć nim każde ciasto. A to jeszcze nie koniec dobrych wieści, najlepszy jest skład. Całkowicie zdrowy, bez cukru, bez nabiału i wciąż bardzo słodki (aż za). Ponieważ ten przepis należy do rodzaju bardzo prostych w wykonaniu nie umieścimy tutaj specjalnej historii czy monologów. Po prostu korzystajcie z prostoty jedząc swoje śniadnie wzbogacone daktylowym kremem z kubkiem kawy, najdłuższym i jednocześnie najsmaczniejszym porankiem w waszym życiu.
Co jest jeszcze bardziej fantastyczne (cóż za skromność!) to fakt, że opisywany krem jest wielofunkcyjny. Możesz polać nim swoją owsiankę, rozsmarować na toście albo pokryć nim każde ciasto. A to jeszcze nie koniec dobrych wieści, najlepszy jest skład. Całkowicie zdrowy, bez cukru, bez nabiału i wciąż bardzo słodki (aż za). Ponieważ ten przepis należy do rodzaju bardzo prostych w wykonaniu nie umieścimy tutaj specjalnej historii czy monologów. Po prostu korzystajcie z prostoty jedząc swoje śniadnie wzbogacone daktylowym kremem z kubkiem kawy, najdłuższym i jednocześnie najsmaczniejszym porankiem w waszym życiu.
Ingredients
1 small banana
2 madjool dates
2 tbsp oat milk (or different)
1/2 tsp cinnamon
Method
Place all of the indredients in a blender and combine. Add more milk if you want smoothier and more liquid consistency. Serve with semolina from THIS recipe!
~Polish version
Składniki
1 mały banan
2 daktyle medjool
2 łyżki mleka owsianego (lub każdego innego)
1/2 łyżeczki cynamonu
Metoda
Umieść wszystkie składniki w blenderze i dokładni miksuj. Możesz dodać więcej mleka jeśli wolisz bardziej kremową i płynną konsystencję. Podawaj razem z manną z TEGO przepisu!
No comments:
Post a Comment