All your cravings for something oriental can now be satisfied with this extremely quick thai soup. It is not that kind of fancy recipe which requires ingredients with foreign sounding names. It is based on simple ingredients with a sprinkle of orient from the smart seasoning.
Wszystkie wasze zachcianki na coś orientalnego mogą być zaspokojone przpisem na tą zaskakująco szybką w przygotowaniu zupę tajską. To nie jest jeden z tych wymyślnch przepisów który wymaga użycia składników o dziwnych nazwach. Bazuje on na podstawowych składnikach, a swój orientalny posmak zawdzięcza sprytnemu użyciu niektóych przypraw.
You don't have to be a globetrotter to enjoy dishes from around the World. Nor a MasterChef. All you need in case of oriental dishes is to know some basic ingredients which combined together create a taste which will bring to you a little bit of orient. Usually it is coconut milk, chili, cilantro, curry paste, lime, shallots, fresh herbs. If you have them all, you can add it all to your soup, feel free to experiment. Remember to spice it up properly. That's the key to the good thai cooking.
Tak na prawdę wcale nie musisz być obieżyświatem żeby próbować dań z całego świata. Nie musisz być też Master Chefem. To, czego potrzebujesz w przypadku orientalnych dań to wiedza na temat podstawowych składników, które połączone razem tworzą charakterystyczny smak dając namiastkę orientu. Zazwyczaj jest to mleko kokosowe, chili, kolendra, pasta curry, limonka, dymka, świeże zioła. Jeśli masz je wszystkie, możesz spokojnie wrzucić je do tej zupy, eksperymentuj do woli! Pamiętaj tylko, żeby odpowiednio ją doprawić i nie bój się tego. To klucz do dobrej tajskiej kuchni.
Ingredients
Serve 3
2 chicken breast
10 champignons
1 liter vegetable broth
200ml coconut milk
1 chili
1 garlic clove
100ml tomato juice
150g soya noodles
lime juice
cilantro
Method
Wash and cut chicken breast into small pieces. On a pre-heated pan with oil fry until tender with seasoning like salt, pepper, smoked paprika etc. Add chopped garlic clove and chili.
Heat up broth, add tomato juice and champignons cut into small pieces. After about 10 minutes add chicken, lime juice and coconut milk. Don't forget about seasoning, use what you like. Prepare noodles by covering them with boiling water and leaving for about 5 minutes to soften. Serve with cilantro and chopped chieves.
~Polish version
Składniki
1 podwójna pierś z kurczaka
10 pieczarek
1 litr bulionu warzywnego
200 ml mleczka kokosowego
1 chili
1 ząbek czosnku
100 ml soku pomidorowego
150g makaronu sojowego
1 limonka
kolendra, dymka
Metoda
Obierz i pokrój pierś z kurczaka na drobne kawałki. Rozgrzej patelnię z olejem, podsmaż posiekany czosnek i chili i dorzuć pokrojonego kurczaka. Obsmażaj aż będzie gotowy. W międzyczasie podgrzej bulion, dorzuć pieczarki pokrojone w drobniejsze kawałki i sok pomidorowy. Po około 10 minutach dorzuć kurczaka, dodaj sok z limonki i wlej mleko kokosowe. Przygotuj makaron zalewając go wrzątkiem i odstawiając do namięknięcia. Podawaj z kolendrą i posiekaną dymką.
No comments:
Post a Comment