Wednesday, 24 May 2017

Roasted asparagus with hollendaise sauce | Pieczone szparagi z sosem holenderskim.

Three main ingredients. Perfect simplicity. Any complicit combinations are not welcomed when you can satisfy yourself with lunch like this. Besides, it's aphrodisiac. Do we need to say more?

Trzy główne składniki. Idealna prostota. Żadne bardziej złożone kombinacje są niewskazane jeśli możesz w pełni cieszyć się taką kolacją. Poza tym, to afrodyzjak. Czy musimy mówić dalej?





























Hollendaise sauce from the title of this recipe is not quite original one. On the wave of inspiration we wanted to create something much less heavy, with a sharp lemony taste and generous amount of fresh-grounded pepper. Imagine this combination with asparagus chrispy on the outside and tender in the inside. And of course, the parma ham. Salty and crispy, just as it should be. 

Sos holenderski o którym mowa w nazwie posta nie jest do końca tym klasycznym, oryginalnym sosem na bazie masła. Na fali inspiracji postanowiłyśmy stworzyć coś dużo bardziej lekkiego, z wyraźnym cytrusowym posmakiem i hojną ilością świeżo mielonego pieprzu. Wyobraź sobie to połączenie razem ze szparagami - chrupiącymi na zewnątrz i doskonale miękkimi w środku. I oczywiście szynka parmeńska. Słona i chrupiąca, dokładnie taka jaka ma być. 

Ingredients
Bunch of asparagus
10 slices parma ham
salt & pepper

Hollendaise sause
1 egg yolk
1/2 lemon
4 tbsp milk
1 tsp dijon mustard
salt & pepper

Method
Pre-heat oven to 200C. On a baking paper place asparagus (washed, peeled with cut ends), add salt and pepper. Roll every asparagus with a slice of parma ham.

Prepare sauce: You will need water bath so boil water in a small pan and place metal bowl or another sauce pan on it. Add all of the ingredients and whisk for about 5 minues to create texture of a foam.



No comments:

Post a Comment