Sunday, 9 July 2017

Chutney z czerwonej cebuli.

Hi healthy eaters!
Ten banalny przepis jest zapowiedzią czegoś specjalnego, także nie dajcie się zwieść! Możecie zacząć wyobażać sobie do czego wykorzystamy słodką, czerwoną cebulę duszoną w czerwonym winie i occie balsamicznym. Podpowiemy, że nie będzie szczególnie zdrowo, ale za to pysznie i nieco inaczej niż zwykle!






























Po dłuższej przerwie znów powracamy, tym razem w innej odłonie, mniej "wholesome". Chcemy pokazać wam nasz comfort food, lecz zaczynamy spokojnie, by potem móc się jeszcze bardziej rozkręcić! 


Składniki
3 czerwone cebule
1 łyżka masła
2 łyżki octu balsamicznego
1/3 szklanki czerwonego wina
1 łyżeczka musztardy
sól | pieprz | ostra papryka

Metoda
Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. W garnku roztop masło, wrzuć cebulę i podsmażaj chwilę. Dodaj odrobinę wody żeby cebula się poddusiła. Gdy zmięknie dodaj resztę składników i gotuj do uzyskania gęstej, nieco żelowej konsystencji.

No comments:

Post a Comment