Thursday 6 August 2015

Mango nana icecream

Hi healthy eaters!
The beauty lies underfoot of minimalism. Some people say the less the better, the smaller the cuter, and that enough is as good as a feast... Moreover, it's also well-known that the less you stress the healthier you are, and the less you care the happier you become or that the less worries you have the bigger smile appears on your face. Certainly, we would agree with all of the statements mentioned above, however, we do believe that there are many exceptions as well. And that is because, the greater knowledge you have the wiser you are or the more you exercise the fitter you become, and so on and so forth. The point is that we may delight both the great and the little amount of something. Just look at the photo and the recipe of our Mango Nana Icecream...

  Piękno leży u stóp minimalizmu. Niektórzy ludzie mówią, że mniej znaczy więcej, małe jest piękne oraz 'co za dużo, to niezdrowo'... Co więcej, każdy z nas dobrze wie, iż im mniej stresu tym jesteśmy zdrowsi, im mniej się przejmujemy tym stajemy się szczęśliwsi, a także im mniej zmartwień mamy tym więcej się uśmiechamy. Z pewnością, zgodziłybyśmy się ze wszystkimi wymienionymi wyrażeniami powyżej, jednakże, również wierzymy, że występują ustępstwa od reguły. A to dlatego, iż im większą posiadasz wiedzę, tym jesteś mądrzejszy oraz im więcej uprawiasz sportu tym szczuplejszym się stajesz, itp. W każdym razie chodzi o to, że możemy się delektować zarówno małą, ja i dużą ilością czegoś. Spójrz chociażby na zdjęcie, które zamieszczamy razem z tym wpisem; jest to przepis na Mango Nana Icecream...

Wholesome cooking!




























You may find it uninteresting or senseless to talk about, but if you delve into this topic deeper, there'a a possibility that something will drag your attention. The photo seems to be clean, fresh and minimalistic, nonetheless the recipe actually involves more ingredients that we acknowledge at the very first glimpse of the picture. While writting it, I got a feeling that all I have just written has no sense and it's meaningless, but if you make even little effort to interpret it, think about it for a while and draw conclusions, then perhaps you'll find another meaning of the story, which is 'don't judge the book by its cover'. So don't judge the foods or tastes by recipes, don't judge people by their appearance and don't be blind to see others from the inside.
I deeply believe that my 'story' appeals to you and that you possibly have found something in it that has greater value than just a piece of writing about a recipe and a photo. Always search deeper and try to investigate things from a wide array of perspectives, so that you are able to see them in different lights and obviously make use of them.
And now back to the meal we have prepared for you guys for super hot days like these in Poland of late...  We decided to make something that would cool our organism and make us feel better while still nutritioning the body, and the first thing that crossed our mind was ICECREAM. So here it is, Mango Nana Icecream, really pleasantly refreshing snack that you will enjoy at any time.

Może Ci się zdawać, iż jest to nieinteresujące lub bezsensu, by o tym mówić, natomiast jeśli zagłębisz się nieco w temat, wtedy istnieje taka możliwość, że coś przyciągnie twoją uwagę. Zdjęcie wygląda na czyste, świeże i minimalistyczne, niemniej jednak, przepis głosi coś zupełnie innego, ponieważ zawiera wiele składników, które składają się na ten posiłek. Pisząc to, odnoszę takie wrażenie, że to nie ma najmniejszego sensu i jest bezwartościowe, ale jeśli chociaż troszkę się wysilisz, by te słowa zinterpretować, przemyśleć i wyciagnąć wnioski, wówczas znajdziesz inne znaczenie tego'opowiadania', czyli ' nie oceniaj książki po okładce. Zatem nie oceniaj jedzenia i smaku po przepisie, nie oceniaj ludzi po ich wyglądzie i nie bądź ślepy, by zobaczyć ludzkie wnętrze.
Głęboko wierze, że moja 'historyjka' przemówiła do Was oraz, iż znaleźliście w niej coś więcej niżeli tylko monolog o zdjęciu i przepisie. 
A teraz wracając do naszego dania, które przygotowałyśmy dla Was na te niezwykle gorące dni, jakie mamy od kilku momentów w Polsce... Zdecydowałyśmy się zrobić coś, co nieco ochłodziłoby Was organizm i sprawiło, że poczulibyście się lepiej przy ciągłym dostarczaniu cennych składników odżywczych; i pierwszą rzeczą, która przyszła nam na myśl były lody. Zatem przedstawiamy Wam mango Nana Icecream, naprawdę przyjemnie orzeźwiającą przekąskę, którą możecie się rozkoszować o każdej porze. 



Serves 3
Ingredients:
3 large bananas
1 mango
10 strawberries
15 raspberries
chia seeds

Instructions:
Peel mango and banana and chop into smaller pieces. Place in a freezer for at least one night. Put frozen fruits in a blender and mix until smooth. Serve with sliced strawberries, raspberries and sprinkled witch chia seeds.

~Polish version
Składniki:
3 duże banany
1 mango
10 truskawek
15 malin
ziarna chia

Instrukcja:
Obierz mango oraz banana i pokrój na mniejsze kawałki. W plastikowym pojemniku umieść w zamrażarce na co najmniej noc. Zamrożone owoce włóż do blendera i miksuj aż powstanie gładka masa. Serwuj z pokrojonymi truskawkami, malinami i ziarnami chia.

No comments:

Post a Comment