Friday 24 February 2017

Simplicity for students | Prostota dla studentów

Hi healthy eaters!
According to our statistics, most of you are students. This fact may become challenging both because some of you would demand fancy, healthy recipes full of goodness and nuts (good for your brain) but the rest of you probably would fall more into quick, quite cheap and simple recipes. Today you will find proposition which does not really look representative but combines both the demand for healthy eating and low-budget one.

Sugerując się naszymi statystykami, większość z was to studenci. Ten fakt może przysporzyć paru kłopotów zarówno dlatego że niektórzy będą wymagać wymyślnych, zdrowych przepisów pełnych dobroci i orzechów (w końcu polepszają pracę mózgu), za to reszta prawdopodobnie wolałaby coś szybkiego, raczej taniego i niezbyt wymagającego. Dzisiejsza propozycja nie przyciąga swym apetycznym wyglądem lecz łączy zapotrzebowanie na zdrowe odżywianie się przy niskich kosztach.


 Ingredients
2 handfull baby spinach
1 big dried tomato
1 big champignon
1/2 onion
1 garlic clove
3 tbsp canned beans
optional: cooked buckwheat 
seasoning: salt | pepper | medditerrean herbs | smoked paprika

Method
Chop onion into thin slices, do the same with garlic clove and champignon. Cut sun-dried tomato into strips. Place everything on a pan with a little bit of olive oil from sun-dried tomatoes. Roast until golden brown, add spinach and cook until tender with seasoning. Few seconds before turning the heat off add buckwheat (if you want more hearty dish) and beans.

~Polish version
2 duże garści szpinaku baby
1 duży suszony pomidor (z oleju)
1 duża pieczarka
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
3 łyżki fasoli z puszki
pcjonalnie: ugotowana kasza gryczana
przyprawy: sól | pieprz | zioła prowansalskie | papryka wędzona

Metoda
Posiekaj cebulę w piórka, czosnek w plasterki, tak samo jak pieczarki. Suszone pomidory pokrój w paski. Umieść wszystko na patelni i podsmażaj z łyżeczką oliwy ze słoika po pomidorach. Gdy warzywa zmiękną dorzuć szpinak, dopraw i smaż. Kilka sekund przed zdjęciem patelni z ognia dodaj  fasolę i kaszę gryczaną (jeśli chcesz żeby twoje danie było bardziej konkretne).

No comments:

Post a Comment