Wednesday, 23 September 2015

Beetroot salad

Hi healthy eaters!
Autumn is that time of the year that you're most likely to catch cold. Avoid it. It's not pleasant at all. 

Jesień to taki moment w roku, kiedy jesteście najbardziej podatni na przeziębienie się. Unikajcie tego. To wcale nie jest przyjemne.

And what is more, we are now on bloglovin!
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14465571/?claim=482s2ekung2">Follow my blog with Bloglovin</a>






























This week both of us felt a little bit sick and just uncomfortable with the running nose and hurting throat, But remember,  there's always a good moment to have a walk to your kitchen and make something special for yourself. Today we have beautiful photos and recipe idea for you to remind you a bit of spring. Take care of yourself and avoid catching cold! Cheers to Beetroot Salad! 

W tym tygodniu obie czułyśmy się nie najlepiej i nieprzyjemnie z cieknącym nosem i bolącym gardłem. Ale pamiętajcie, zawsze jest dobry moment, by pójść na spacer do kuchni i przyrządzić coś super specjalniego dla siebie. Zatem dzisiaj mamy dla Was piękne zdjęcia i przepis, by przypomniał Wam wiosnę. Trzymajcie się ciepło i unikajcie przeziębienia się! Zdrowie za Sałatkę z Burakiem!

Wholesome girls, xoxo. 

Serves 3
(if eaten without anything else serves 1-2)

Ingredients
4 small baked or cooked beetroots
1/2 apple
handful rocket
2 tbsp lemon juice
1 tbsp sunflower seeds

Instuctions
Cut beetroots into slices. Peel an apple and firstly cut into slices, then into stipes. Place beetroots in a bowl, add lemon juice and leave. In the meantime, prepare seeds: on a small pan and medium heat roast until golden brown. When ready, place in a bowl with beetroots, add apple, washed rocket and serve.

~Polish version
Składniki
4 małe ugotowane lub upieczone buraki
1/2 jabłka
garść rukoli
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka ziaren słonecznika

Instrukcje
Pokrój buraki w cienkie plasterki. Obierz jabłko. Najpierw pokrój je w średniej grubości plasterki a następnie w słupki. Przełóż buraki na talerz, dodaj sok z cytryny  odstaw. W międzyczasie przygotuj ziarna: podgrzewaj na średnim ogniu do czasu aż się zarumienią. Gdy będą gotowe, dodaj jabłka do buraków, wymieszaj z rukolą i posyp ziarnami.

No comments:

Post a Comment