As you have already noticed, we're huge fans of breakfast and as you should already be familiar with a fact that breakfast is the most important meal during the whole day. You need to feed yourself well, so that you can 'take advantages' of your body for a longer period of time.
Jak już zapewne wiecie, jesteśmy wielkimi fankami śniadań i już powinnieście być obeznani z faktem, iż śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Powinniście karmić samych siebie odpowiednio tak, aby móc 'czerpać korzyści' z własnego ciała przez zdecydowanie dłuższy czas.
Obviously, there might be times, when you just don't feel like eating at all, or simply you have fallen in love and it's the only thing you need to make you feel full. But remember, it is not ! Foooood, that is what you need to function properly. So don't you ever try to skip breakfast, because it will make you no good. Also, it's important to eat various of products, so that your diet is balanced and provide your body a great amount of nutrients.
For today, we have prepared super quick meal, which is amazing whenever you're in a hurry. Follow these few steps below to try it. We bet you will not regret it even a bit!
Oczywiście, mogą zdarzyc się momenty, kiedy najzwyczajniej nie macie ochoty na jedzienie ani odrobinkę, lub po prostu jesteście zakochani po uszy i miłość to jedyny produkt, który potrzebujecie, aby poczuć się najedzonymi. Ale pamiętajcie, to niestety nie wystarczy ! Jeeedzienie, to to, co potrzebujecie, aby Wasze ciała pracowały odpowiednio. Zatem nawet nie ważcie się pominąć śniadania w swoim jadłospisie dnia. Dodatkowo, ważnym jest, by jeść przeróżne produkty tak, aby Wasza dieta była zróżnicowana, i by dostarczać swojemu organizmowi ogromnych ilości witamin i minerałów, oraz innych składników odżywczych.
Na dziś przygotowałyśmy super szybki posiłek, który jest niezastąpiony, kiedy tylko jesteście w pośpiechu. Dostosujcie się do tych kilku kroków przepisowych podanych poniżej i sami spróbujcie. Założymy się, że nie będziecie tego żałować!
Wholesome girls, xoxo!
Ingredients
1/2 brioche
1 cup milk
1 egg
1/2 tsp cinnamon
5 apricots
2 handful blueberries
2 tbsp butter
Instruction
Cut brioche into large slices. In a bowl or big plate whisk milk, eggs and cinnamon. On a pan melt 1 tbsp butter. Prepared brioche place in milk mixture and swirling cover whole until soaked. Place on a preheated pan and fry until golden brown. If needed, add more fat. In another pan melt rest of butter and place sliced apricots. Fry unitl soft. Sprinkle with blueberries.
~Polish version
Składniki
pół chałki/angielki (ewentualnie dowolne czerstwe pieczywo)
1 szklanka mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamony
5 moreli
2 garści borówek
2 łyżki masła
Przygotowanie
Pokrój pieczywo na grube kromki. W głębokim talerzu roztrzep mleko, jajko i cynamon. Kromki pieczywa obtaczaj w miksturze aż nasiąkną (ja wolę mniej nasiąknięte). Rozgrzej łyżkę masła na patelni i układaj pieczywo. Jeśli potrzeba, dodawaj więcej tłuszczu w miarę smażenia. Na osobnej patelni rozgrzej resztę masła (1 łyżka) i wrzuć pokrojone morele. Podsmażaj aż staną się miękkie. Podawaj z borówkami.
Ingredients
1/2 brioche
1 cup milk
1 egg
1/2 tsp cinnamon
5 apricots
2 handful blueberries
2 tbsp butter
Instruction
Cut brioche into large slices. In a bowl or big plate whisk milk, eggs and cinnamon. On a pan melt 1 tbsp butter. Prepared brioche place in milk mixture and swirling cover whole until soaked. Place on a preheated pan and fry until golden brown. If needed, add more fat. In another pan melt rest of butter and place sliced apricots. Fry unitl soft. Sprinkle with blueberries.
~Polish version
Składniki
pół chałki/angielki (ewentualnie dowolne czerstwe pieczywo)
1 szklanka mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamony
5 moreli
2 garści borówek
2 łyżki masła
Przygotowanie
Pokrój pieczywo na grube kromki. W głębokim talerzu roztrzep mleko, jajko i cynamon. Kromki pieczywa obtaczaj w miksturze aż nasiąkną (ja wolę mniej nasiąknięte). Rozgrzej łyżkę masła na patelni i układaj pieczywo. Jeśli potrzeba, dodawaj więcej tłuszczu w miarę smażenia. Na osobnej patelni rozgrzej resztę masła (1 łyżka) i wrzuć pokrojone morele. Podsmażaj aż staną się miękkie. Podawaj z borówkami.
No comments:
Post a Comment