Thursday 29 October 2015

Banana pancakes no.2

Hi healthy eaters!
If you want to sweeten your day a little bit, then stay tuned!

Jeśli chcecie osłodzić sobie nieco dzień, to pozostańcie z nami!



























We have already posted a recipe for banana pancakes, however, this is a bit modified version for you. This time, we've prepared something sweeter than usually, for those, who cannot live without! But don't worry, it's still healthy! Check the recipe and make your own magic on a plate. 

Jakiś czas temu wstawiłyśmy przepis na banana pancakes, jednakże, dzisiejszy przepis jest nieco zmodyfikowany, specjalnie dla Ciebie. Tym razem, przygotowałyśmy coś słodszego niż zazwyczaj, dla tych, którzy nie potrafią bez tego żyć! Ale nie martwcie się, koncept pozostaje ten sam, czyli ma być zdrowo! Sprawdźcie przepis i stwórzcie własną magię na talerzu.

Wholesome girls.








Ingredients
1 banana
1 egg
1/2 tsp cinnamon
2-3 tbsp unsweetened shredded coconut
coconut oil to fry

Method
Peel the banana and mash it together with egg. Combine with coconut and cinnamon. Pre-heat the pan but not too much. Place about 2 tbsp of batter on a pan. Very important: pancakes will not fry properly on too hot pan so heat should be very small and fried for a longer time until golden brown.

~Polish version
Składniki
1 banan
1 jajko
1/2 łyżeczki cynamonu
2-3 łyżki niesłodzonych wiórków kokosowych
olej kokosowy do smażenia

Instrukcja
Obierz banana i rozgnieć widelcem razem z jajkiem. Połącz z wiórkami kokosowymi i cynamonem. Rozgrzej patelnię, lecz nie za bardzo. Nałóż ok. 2 łyżek ciasta na patelnię. Bardzo ważne: Placuszki nie usmażą się odpowiednio jeśli patelnia będzie za gorąca. Należy smażyć je na bardzo mały ogniu przez dłuższy czas aż zbrązowieją.

No comments:

Post a Comment