Hi healthy eaters!
It's so cold outside and so rainy that no one feels like going out and have a walk. But instead, everyone is occupying their kitchen and make magic.
Jest tak zimno i deszczowo na zewnątrz, że nikt nie ma ochoty wyjść i pójść na spacer. Natomiast wszyscy są zajęci tworzeniem magii w kuchni.
It's almost the end of the month, which means that Halloween is around the corner. Have you got any plans? How does it look in your country? Do you celebrate it or practise different types of this holiday? In our mother land, there is no such day as Halloween in calendar included, however, some people try to implement it, because find it funny and interesting to go from house to house and have this close contact with neighbours that they do not have on daily basis. With this holiday, tons of pumpkins are sold each year, which are mostly used as decorations. Nonetheless, we decided to make use of it in a different way. Check the recipe for Hokkaido Squash Pasta below and enjoy your Sunday!
Już prawie koniec miesiąca, co oznacza, że Halloween jest za rogiem. Macie jakieś plany? Jak to wygląda w Waszym kraju? Celebrujecie to święto, czy praktykujecie jego zamienniki? W naszym kraju, Halloween nie jest odnotowane w kalendarzu, jednakże, niektórzy próbują je wprowadzić, gdyż uważają je za interesujące i zabawne, by przemieszczać się z domu do domu i nabyć bliższego kontaktu z sąsiadami, którego nie mają na co dzień. Razem z tym świętem, tony dyni są sprzedawane każdego roku, które zazwyczaj są przerabiane na dekoracje. Niemniej jednak, my postanowiłyśmy spożytkować je w nieco inny sposób. Sprawdźcie przepis na Hokkaido Squash Pasta, który został zamieszczony poniżej. Życzymy spokojnej niedzieli!
Wholesome girls.
Serves 1
Ingredients
1 cup penne pasta
3 tbsp pumpkin puree
1/2 big tomato or one small
2 sun dried tomatoes
1/2 celery stick
1/2 tsp curry paste
1/2 tbsp coconut oil
1/2 tsp smoked papprika
pinch, salt
sunflower seeds
Method
Cook penne al dente. Pre-heat coconut oil on a medium pan. Chop tomato into cubes, sun-dried tomatoes into bars and celery stick into thin slices. Add curry paste to the coconut oil, fry for a moment and add chopped vegetables. Sprinkle with salt, pepper and smoked papprika. Fry until tomatoes become smooth. Cooked penne combine with ready pumpkin puree. Place on a plate and add tomato sauce. Sprinkle with sunflower seeds and chopped basil.
~Polish version
Dla 1 osoby
Składniki
1 szklanka makaronu penne
3 łyżki puree z dynii
1/2 dużego pomidora lub jeden mały
2 pomidory suszone
1/2 łodygi selera naciowego
1/2 łyżeczki pasty curry
1/2 łyżki oleju kokosowego
1/2 łyżeczki papryki wędzonej
sól, pieprz
nasiona słonecznika
Instrukcja
Ugotuj penne al dente. Rozgrzej olej kokosowy na patelni. W międzyczasie pokrój pomidora w kostkę, suszone pomidory w paski a seler naciowy w cienkie plasterki. Dodaj pastę curry do roztopionego oleju kokosowego i podgrzewaj przez chwilę. Dodaj pokrojone warzywa i smaż aż zmiękną. Do ugotowanego makaronu dodaj puree z dynii i dokładnie wymieszaj. Przełóż na talerz, dodaj sos pomidorowy, posyp pestkami słonecznika i bazylią.
No comments:
Post a Comment