Tuesday 15 September 2015

Chili con carne.

Hi healthy eaters!
Think twice before you say anything. 
Just think twice.
It may hurt someone's feelings, bring him down or even affect other people around. 

Pomyślcie dwa razy, zanim cokolwiek powiecie. 
Po prostu pomyślcie dwa razy.
To, co powiecie, może zranić uczucia danej osoby, przygnębić ją, a nawet dotknąć osoby trzecie. 



























Today we would like to leave you with three sentences mentioned at the very beginning of the post. Just take a second to think about your actions, behaviour,the attitude towards people and yourself and your reactions to various situations. Take your time and make some reflections. 
And in the meantime, while you're contemplating, we would like to present something kind of different to what we usually share with. It's more spicy, more intense and there's meat included this time. That is rare on our blog, so for those who are meateaters... guys, it's specially for you!

Dzisiaj chciałybyśmy pozostawić was z trzeba zdaniami wspomnianymi na samym wstępie do posta. Spróbuj zatrzymać się na chwilkę, by przemyśleć swoje czyny, zachowanie, Twój stosunek do ludzi i samego siebie oraz Twoje reakcje do przeróżnych sytuacji. To czas na refleksje. 
A w międzyczasie, podczas gdy wy kontemplujecie, chciałybyśmy zaprezentować coś nieco innego do tego, czym zazwyczaj się dzielimy z Wami. Jest to bardziej pikantne, bardziej intensywne, a także tym razem zawiera mięso. A to jest rzadkość na naszym blogu, więc jest to specjalnie z dedykacją dla czytających nas mięsożerców! 

Wholesome girls, xoxo. 

Ingredients
400g minced beef
150g chiorizo
1 onion
1/2 cup brewed coffee
1/2 cup water
1 tbsp soya sauce
3 tomatoes
100g canned red beans
100g canned corn
1/2 chili
pepper/salt/papprika/1 tsp cumin

Instructions
Fry chiorizo cut into cues for about 5 minutes. Add chopped onion. When vitified, add minced beef. Place everyting in pot, ad coffee, water, soya sauce and bring to a boil. Add chopped tomatoes, beans, corn and finely chopped chili with seasoning. Cook for about 1 hour on a small heat. Serve with rice, lime, yoghurt and grated cheese.

~Polish version
Składniki
400g mięsa mielonego
150g kiełbasy chiorizo
1 cebula
1/2 szklanki zaparzonej kawy
1/2 szklanki wody
1 łyżka sosu sojowego
3 pomidory
100g czerwonej fasoli z puszki
100g kukurydzy z puszki
1/2 chili
pieprz/sól/papryka wędzona/1 łyżeczka kuminu

Instrukcje
Obsmaż chiorizo pokrojone na drobne kawałki przez ok. 5 minut. Dodaj posiekaną cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj wołowinę. Gdy wołowina się przesmaży, przełóż całość do garnka, dodaj kawę, wodę, sos sojowy i zagotuj. Dodaj pokrojone pomidory, fasolę, kukurydzę i drobno pokrojone chili oraz przyprawy. Gotuj na średnim ogniu przez około godzinę. Podawaj z ryżem, limonką, jogurtem i startym serem.

No comments:

Post a Comment