Hi healthy eaters!
We seem to miss spring and summer more than we are aware of it, as you can notice by reading our recent posts. However, there's nothing wrong with it, is there?
Zdaje się, że tęsknimy za wiosną i latem bardziej, niż jesteśmy tego świadome, co możecie zauważyć poprzez czytanie naszych ostatnich postów. Jednakże, nie ma w tym nic złego, prawda?
To be frank, there's one thing we miss the most about those seasons, freedom. While beautiful weather takes over a day, there's nothing else to do, but make the most of it and enjoy it to the fullest. Actually, we reckon that during both spring and summer, we are more open to go out and simply go for a walk, as we're not freaking freezing. But we are also aware of the fact that you can find joy in every season existing, if you only want to, because your happiness and the level of excitement/joyfulness depends solely on your attitude. So the best advice we can give you is to always stay positive and always smile, even when it seems really tough to do so. Additionally, you should keep your head up no matter what and never ever bring others down, but rather show them love, even if you're super mad at someone, because arguing and shouting at one another give you nothing, but only make you feel worse. Remember to appreciate what you have and be kind to every single living creature. Peace and love to everyone, and check out the recipe, because it's freaking worth it! We're out!
Prawdę mówiąc, jest tylko jedna rzecz, a raczej uczucie/doznanie, za którym tęsknimy najbardziej, wolność. Podczas gdy piękna pogoda przejmuje kontrolę nad dniem, nie ma nic innego do zrobienia, jak po prostu korzystać z niego z całych sił i cieszyć się nim. Właściwie, uważamy, że zarówno podczas wiosny, jak i lata, zdajemy się być bardziej otwarci, aby wyjść gdzieś i spotkać się, na przykład, ze znajomymi lub zwyczajnie pójść na spacer, kiedy to nie jest tak bardzo zimno. Oczywiście, jesteśmy świadome faktu, tak naprawdę radość możemy znaleźć w każdym sezonie roku, jeśli tylko bardzo tego chcemy, gdyż szczęście i poziom zadowolenia/radości zależy jedynie od nas i naszego nastawienia. Zatem najlepszą radą, jaką możemy się z Wami podzielić jest, abyście zawsze byli pozytywnie nastawieni do życia i ludzi, i nigdy nie tracili uśmiechu z twarzy, nawet w momentach, kiedy wydaje się to być niezwykle trudne. Co więcej, zawsze powinniście trzymać głowę wysoko, niezależnie od sytuacji, w której się znajdziecie, i nigdy przenigdy nie wyrządzajcie krzywdy drugiemu człowiekowi, a raczej pokazujcie mu swoją miłość i sympatie, nawet kiedy jesteście bardzo źli na siebie, ponieważ kłótnie i krzyczenie na siebie nawzajem niczego nie daje, a tylko sprawia, że czujecie się gorzej. Pamiętajcie, by doceniać to, co macie i być dobrym dla każdej żyjącej istoty. Pokój i miłość dla nas wszystkich, i sprawdźcie nasz przepis, gdyż jest tego niezwykle warty!
WG.
Serves 3
Ingredients
1 zucchini
1 avocado
2 handful green bean
1/2 broccoli
1 tsp lemon juice
1 garlic clove
coconut oil to fry
pinch of salt and pepper
Instructions
Use a classic grater to make noodles from zucchini. (Perfect way to do it here) Cook broccoli and green bean. In the meantime prepare rest of ingredients: chop avocado and pre-heat coconut oil on the pan. When hot, add finely chopped garlic and zucchini noodles. Sprinkle with salt, pepper and lemon juice and fry for a few minutes until tender. When ready, combine with vegetables. You can also add some nuts.
~Polish version
Dla 3 osób
Składniki
1 cukinia
1/2 główki brokuła
2 garści fasolki szparagowej
1 awokado
olej kokosowy
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli i pieprzu
Instrukcje
Używając tarki przygotuj makaron z cukinii (instrukcja jak to zrobić tutaj). Ugotuj brokuły i fasolkę. W międzyczasie przygotuj resztę składników: pokrój awokado, rozgrzej olej kokosowy na patelni. Kiedy będzie gorąca dodaj drobno posiekany czosnek, podsmaż chwilkę i dodaj startą na makaron cukinię. Podsmażaj przez parę minut aby cukinia zmiękła. Gdy będzie gotowa połącz z ugotowanymi warzywami. Można także posypać orzechami.
No comments:
Post a Comment