Monday, 14 December 2015

Apple pancakes with ginger apple sauce and cinnamon yoghurt.

Hi healthy eaters!
Pancakes. Are. The. Best. For. Everything. Nothing more nothing less. 


Pankejki. Są. Najlepsze. Na. Wszystko.  Nic dodać, nic ująć. 




























We can't believe it is middle of December already, because it seems as if we created the blog three days ago. Can you imagine that in less than a month, we will be celebrating the one year anniversary? That is huge and we are incredibly pleased with the fact that there is a bunch of people who actually read the posts and recipes. We post not only for our pleasure and fantasies, but also for you to give you some advice or show you another way of preparing meals. Enjoy every second! Additionally, because of the fact that it's Christmas season already, there must be cinnamon smell in the air. So here you have, special pancakes with special flavor. 


Nie możemy uwierzyć, że mamy już połowę grudnia, gdyż zdaje się, jakbyśmy utworzyły bloga trzy dni temu. Możecie w to uwierzyć, że pozostał mniej niż miesiąć do celebrowania tej jednorodznej rocznicy? Coś wspaniałego i jesteśmy zadowolone z faktu, że jest jakaś grupka osób, która chętnie czyta nasze posty i korzysta z przepisów. Prawdę mówiąc, nie publikujemy postów tylko i wyłącznie dla własnej przyjemności, ale również dla Was, by poradzić i pokazać Wam inny sposób przyrządzania potraw i posiłków. Cieszcie się każdą sekundą! Dodatkowo, ze względu na to, że mamy świąteczny sezon, nie może zabraknąć cynamonowego zapachu. Zatem oto one, wyjątkowe pankejki o wyjątkowym smaku. 



With love, WG. 




























For about 10 pancakes
Ingredients
1/2 cup flour (mix of buckwheat and rye flour in proportions you like)
1 small apple
1 cup milk
1 egg
1 tsp cinnamon
1/2 tsp baking powder
pinch of salt

For apple sauce
1 big apple
1 tsp cinnamon
1 cm ginger piece
1 tsp butter

For yoghurt
1 cup yoghurt
1 tbsp cinnamon

Method
Start with grating apple. In a bowl combine everything except apple. When batter is smooth, add grated apple and combine. Pre-heat pan, it should be hot. Start frying pancakes (first portion can be fried on butter or oil, later you don't have to use any fats)

In a sauce pan melt butter with cinnamon and finely grated ginger. Fry for a few seconds, add grated apple (can be peeled or not) and add about 2 tbsp of water. Cook until smooth.
Add sauce on fried pancakes, eat with yoghurt.

~Polish version

Na około 10 placuszków
Składniki
1/2 szklanki mąki (mieszanka gryczanej i żytniej w dowolnych proporcjach)
1 małe jabłko
1 szklanka mleka
1 jajko
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Gotowane jabłka
1 duże jabłko
1 łyżeczka cynamonu
1cm kawałek imbiru
1 łyżeczka masła

Jogurt cynamonowy
Kubeczek jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu

Metoda
Zacznij od starcia jabłka na grubych oczkach. Wymieszaj wszystkie składniki na placuszki oprócz jabłka. Gdy masa dokładnie się połączy dodaj jabłka. Rozgrzej patelnię i zacznij smażyć placki.
W garnuszku roztop masło z cynamonem i startym imbirem. Podgrzewaj przez kilka sekund i dodaj starte na grubych oczkach jabłko. Do tego dodaj jeszcze ok. 2 łyżek wody lub więcej jeśli trzeba. Gdy jabłka zmiękną, przełóż na placki i podawaj z jogurtem cynamonowym.

No comments:

Post a Comment