Tuesday, 2 August 2016

Broad bean bulgur salad

Hi healthy eaters!
Remember to keep up with seasonal products and make the best of them, simply because you will not have them for the rest of the year, at least not the purest ones. That is why, again we are presenting you broad beans, however, differently used!

Pamiętaj, aby śledzić sezonowe produkty i wykorzystać je, jak najlepiej, zwyczajnie ze względu na to, iż nie będziesz ich miał przez resztę roku, przynajmniej nie w najczystszej postaci. Dlatego też, ponownie przedstawiamy Ci bób, jednakże w całkowicie innym zestawieniu!



























Both of us tend to contemplate a lot from time to time, or sometimes even more often than we think we do.. At times, it takes few firm minutes or long hours to actually reconsider a specific topic and draw conclusions from it. If you act the same way, we guess you understand! One of the most recent musings included the aspect of mistakes and whether we really learn from them or rather just pretend we do but still make the same old mistake over and over again. Obviously, we should consider various reasons for it but regardless every single one, it still leaves certain marks on us.

Obydwu z nas zdarza się rozważać nad pewnymi tematami, czasem nawet częściej niż nam się wydaje... Czasami zajmuje to kilka minut lub nawet długich godzin by szczegółowo coś przemyśleć i wysnuć wnioski. Jeśli działasz podobnie, dobrze się rozumiemy! Jedna z najświeższych zadum dotyczyła błędów, a dokładniej kwestii czy faktycznie się na nich uczymy, czy tylko wmawiamy to sobie podświdomie ponownie je popełniając. Oczywiście, powinniśmy rozważyć kilka powodów, ale bez względu na wszystkie, popełniane błędy i tak odciskają na nas swoje piętno.

Serves 3
Ingredients
1,5 cup cooked bulgur
1 cooked beetroot
10 black olives
4 sun-dried tomatoes
2 tbsp olive oil with herbs
1 cup cooked and peeled broad bean
1 tbsp lemon juice

few sage leaves
1 tbsp butter

Method
Place cooked bulgur in a bowl and combine with sliced olives, beetroot cut into small cubes, cut sun-dried tomatoes and olive oil. Season it if needed with salt and pepper and add lemon juice. Sprinkle with broad bean. On a pre-heated pan melt butter and place on it sage leaves. When golden brown remove from heat and add on the top of salad.

~Polish version
Składniki
1,5 szklanki ugotowanej kaszy bulgur
1 ugotowany burak
10 czarnych oliwek
4 suszone pomidory
2 łyżki oliwy ziołowej
1 szklanka ugotowanego i obranego bobu
1 łyżka soku z cytryny

kilka liści szałwii
1 łyżka masła

Metoda
Umieść ugotowaną kaszę w misce, wymieszaj z pokrojonymi w paski czarnymi oliwkami, burakami pokrojonymi w drobną kostkę i oliwą z oliwek. Dopraw jeśli trzeba solą i pieprzem i dodaj sok z cytryny. Posyp bobem. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i ułóż liście szałwii. Gdy będą złote, zdejmij z ognia i udekoruj sałatkę.

No comments:

Post a Comment