Hi healthy eaters!
We are aware you can be a little bit overwhelmed with the amount of sweetness on our blog recently however, remember that we still follow our golden rule of eating healthy, low in sugar and conscious eating. Moreover, we embrace seasonal goodness such as this little beauty gooseberries. Consequently, we cannot wait to post all of these recipes later!
Zdajemy sobie sprawę, że możecie być nieco przytłoczeni nadmiarem słodkości obecnym ostatnio na naszym blogu. Jednak pamiętajcie że wciąż podążamy za naszą złotą zasadą jedzenia zdrowo, ograniczania cukru i przede wszystkim świadomego jedzenia. Co więcej, korzystamy z sezonowych dobroci takich jak ten mały cudny agrest. A co za tym idzie, nie możemy zwlekać z udostępnianiem takich postów!
The story connected with this tart is quite complicated. As we love challenges, this time we came to conclusion to once again abandon sugar in our diet. We did this in the past and praised the feeling we experienced. Excess of energy, better skin, better silhouette and more. Sounds like cliche, huh? The same old mantra repeated on every healthy blog. But it is true and you cannot deny it. So this time, armed with two kilogrammes of gooseberries we got on a bargain, full of ideas and unfortunately parents who do not share our ambitious plan. They decided to make gooseberries tart with vanilla pudding on wheat pie crust, full of sugar. Fortunately, we did not give up too quickly and made our own version of their idea. Exactly the same tart but totally healthy. So here you go - fruits, pudding with real vanilla bean, a little bit of honey, wholewheat pie crust with oats. Simply amazing.
Historia związana z tą tartą jest dość skomplikowana. Jako że uwielbiamy wyzwania, również tym razem doszłyśmy do wniosku żeby ponownie wykluczyć cukier z naszej diety. Zrobiłyśmy już to w przeszłości i wychwalałyśmy samopoczucie którego doznawałyśmy. Nadmiar energii, lepsza skóra, ładniejsza sylwetka i więcej. Brzmi jak banał, prawda? Ta sama mantra powtarzana na każdym blogu o zdrowej żywności. Ale to prawda i ciężko jest temu zaprzeczyć. Tak więc i tym razem, obładowane dwoma kilogramami agrestu dorwanymi na przecenie, pełne pomysłów i niestety rodzice, którzy nie podzielają naszego ambitnego planu pozbycia się cukru. Oni zaś postanowili upiec tartę z budyniem waniliowym na pszennym cieście kruchym, pełnym cukru. Na szczęście nie poddałyśmy się zbyt szybko i tak powstała nasza wersja ich pomysłu. Dokładnie ta sama tarta, całkowicie zdrowa. Owoce, budyń z prawdziwą wanilią, odrobina miodu, pełnoziarniste kruche ciasto z płatkami owsianymi. Wspaniałe w swej prostocie.
WG.
Ingredients
1 kg gooseberries
1 package of vanilla pudding without sugar
1 1/2 cup milk
1/2 vanilla bean
1 tsp potato starch
1 cup wholewheat flour
3 tbsp oats
100g yoghurt
pinch of cinnamon
Method
Place flour, oats, cinnamon and yoghurt in a bowl and combine. If necessary, knead the dough to finely combine all of the ingredients. Fill the form with dough and place in a fridge. Prepare vanilla pudding as shown on a package (remember not to add sugar, instead add 1/2 vanilla bean). When cool, add pudding mixture on the crust, sprinkle with gooseberries and bake for about 40 minutes in 180C.
~Polish version
1 kg agrestu
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
1 1/2 szklanki mleka
1/2 laski wanilii
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
3 łyżki płatków owsianych
100g jogurtu naturalnego
szczypta cynamonu.
Metoda
Umieść mąkę, płatki owsiane, cynamon i jogurt w misce i dokładnie wymieszaj. Jeśli to konieczne, zagniataj ciasto żeby wszystkie składniki się połączyły. Wyłóż formę do pieczenia ciastem i odstaw do lodówki. W garnuszku przygotuj budyń zgodnie z intrukcją na opakowaniu (pamiętaj aby nie dodawać cukru, a zamiast tego laskę wanilii), pod koniec dodaj mąki ziemniaczanej. Gdy masa ostygnie, wyłóż ją na spód ciasta i poukładaj agrest. Piecz około 40 minut w 180C.
No comments:
Post a Comment