Routine? Monotony? Sounds as unpleasant as it actually is! Give yourself a chance to experience life in all areas and fields, undertake things that you find difficult and prove yourself that it's a piece of cake, and most importantly never stop trying and testing yourself in new situations.
Rutyna? Monotonia? Brzmi tak nieprzyjemnie, jak w rzeczywistości jest! Daj sobie szanse, aby doświadczyć życie w wielu polach, podejmij się rzeczy, które uważasz za skomplikowane i udowodnij sobie, że to błahostki, i co najważniejsze nigdy nie przestawaj próbować i testować samego siebie w nowych sytuacjach!
There were many times we have told ourselves that it was too difficult for us or that we are not good enough to do that. There were many times we have failed but also there were many times we have pushed ourselves to the limites and proved that we are able to do much more that we think we can. And we also encourage you to change your thinking and become more open-minded as well as curious to let yourself do things you would never imagine yourself doing! Open up to the world, open up to people, open up to yourself! It does not cost more than your willingness and determination, and it is worth trying we bet!
Było wiele momentów, kiedy powiedziałyśmy sobie, że coś jest dla nas zbyt trudne lub, iż nie jesteśmy wystarczająco dobre, aby się czegoś podjąć. Było wiele momentów, kiedy zawiodłyśmy same siebie, ale również było wiele momentów, kiedy dawałyśmy z siebie wszystko, przekraczałyśmy własne limity i udowadniałyśmy, że jesteśmy w stanie zrobić więcej, niż nam się wydaje. Dlatego też zachęcamy Was, abyście zmienili swój tok myślenia i stali się bardziej otwarci na świat, jak również ciekawi, byście pozwolili samym sobie robić rzeczy, których mogłoby Wam się wydawać, że nigdy byście się nie podjęli! Otwórzcie się na świat, otwórzcie się na ludzi, otwórzcie się na samych siebie! To nie kosztuje więcej niż Waszą chęć i determinacje, a zapewniamy Was, że warto!
WG.
Ingredients
1 slice of wholewheat bread
2 tbsp ricotta cheese
1/2 zucchini
handfull sprouts
1 tsp butter or more
seasoning: salt, pepper, smoked pepper, dried tomatoes
Method
Pre-heat pan and place slice of bread on it. Fry until crispy and golden brown without any fat. Remove when ready too cool down and put butter on a pan. Add zucchini cut into long slices, season with all the seasoning and fry until soft and golden. Spread ricotta cheese on toast, add hot zucchini, sprinkle with sprouts and enjoy!
~Polish version
1 kromka chleba pełnoziarnistego
2 łyżki ricotty
1/2 cukinii
garść kiełków
1 łyżeczka masła lub więcej
przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, suszone pomidory
Metoda
Rozgrzej patelnię i ułóż kromkę chleba. Podgrzewaj aż stanie się chrupiąca i złocista bez dodatku tłuszczu. Zdejmij z patelni, odstaw do wystygnięcia, a na patelnię połóż masło. Dodaj cukinię pokrojoną w długie pasy, przypraw i podsmażaj aż zmięknie i się zarumieni. Kromkę chleba posmaruj ricottą, ułóż gorącą cukinię, posyp kiełkami. Smacznego!
No comments:
Post a Comment